В американският щат Джорджия заради коронавируса отмениха временно закона против

...
 В американският щат Джорджия заради коронавируса отмениха временно закона против
Коментари Харесай

Вирусът отмени закон срещу Ку-клукс-клан

 

В американският щат Джорджия поради ковид анулираха краткотрайно закона срещу Ку-клукс-клан, признат преди 70 години. Това оповестява New York Post като цитира губернатора Браян Кемп.

Поправката касае закон, признат през 1951 года, който не разрешава носенето на обществени места на маски и други атрибути, които скриват лицата на хората. Сега обаче локалните управляващи са били принудени да създадат измененията, с цел да могат американците да се защитят от вируса без да се опасяват, че ще попаднат по ударите на историческия закон, декларирал губернаторът Кемп.

Поправката се приема откакто в щата Джорджия има повече от 14 500 инфектирани с ковид, а жертвите там са към този момент 550 индивида. Общо в Америка умрели са 30 826, а инфектираните са 637 716. Излекували ни 52 619 индивида.

Ку-клукс-клан, кратко ККК, е незаконна расистка организация, зародила в южните щати на Съединени американски щати след премахването на робството и даването на права на афроамериканците след Американската революция. Организацията се бори за предимство на белите хора над останалите раси, членовете ѝ образуват наказателни отряди, като носят островърхи качулки и бели мантии за прикритие. ККК употребяват принуждение, тероризъм и линчуване за заплашване и угнетяване на чернокожите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР